Je hebt een date gepland staan met je vriend(in) of vlam, maar helaas regent het. Wat nu? De paniek slaat toe en je bent bang dat het niets meer gaat worden. Wees niet gevreesd, want er zijn ontzettend veel leuke date ideeën met slecht weer.

In deze blog kom jij te weten wat je allemaal kunt doen door deze handige tips!

Spelletjes spelen

Jammer genoeg kun je vandaag niet naar buiten, omdat het echt slecht weer is. Maar nodig jou date gezellig bij jou thuis uit en ga een spelletje spelen. Er zijn genoeg spellen die leuk zijn om samen te spelen. Je leert vaak de persoon ook snel kennen.

Zo zijn er verschillende dingen die je samen kunt doen: kaarten, Monopoly, Mens erger je niet, Cluedo, Never have I ever, Zeeslag, Vier op een rij etc.

Natuurlijk kun je ook op een andere manier spelletjes spelen, misschien heb je wel een console thuis staan. Heb je een Wii dan kun je de strijd aangaan in Mario Kart of misschien elkaars dansmoves leren kennen met Just Dance. Het mag best een beetje kneuterig zijn ;-).

Serie of film kijken

Samen een serie of film kijken is ook erg leuk. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Maak een leuke setting van de ruimte waarin je de film kijkt, lekkere snacks of hapjes kunnen nooit kwaad en niet te vergeten iets te drinken.

Vaak is een romantische film, spannende film, tekenfilm of serie met veel humor een goed idee! Enkele voorbeelden zijn: Titanic, Jurassic Park, Shrek of How I Met Your Mother. Let the movie begin!

Samen koken of bakken

Een ander leuk idee is om samen in de keuken aan de slag te gaan. Bak bijvoorbeeld eens een lekkere taart met elkaar of zet een heerlijk diner op tafel. Ga samen op zoek naar een recept en haal alles in huis wat je nodig hebt.

Een beetje plagen in de keuken mag ook op zijn tijd, ruik bijvoorbeeld eens aan de slagroom. Uiteindelijk zullen jullie het heel gezellig hebben met elkaar en hopelijk ook een lekkere bak- of kookcreatie eten.

Binnen-activiteiten

Omdat het buiten slecht weer is, betekent natuurlijk niet dat je per se thuis moet blijven. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar een ruimte gaan waar je binnen bent. Ga bijvoorbeeld eens naar een poolcafé of bowlingbaan.

Dit zijn leuke activiteiten om samen te spelen onder het genot van een hapje en drankje. Ook de bioscoop is een optie als je liever nieuwe films wilt zien. Verder kun je ook de strijd aangaan door te gaan karten en de echte wegpiraat in jezelf naar boven te halen.

Genoeg dates met slecht weer

Hierboven zie je een aantal ideeën voor dates met slecht weer. Natuurlijk zijn er nog genoeg andere dingen die jullie samen kunnen doen, maar ik zou zeggen probeer eens een van deze tips en leer jouw date kennen. Laat je niet tegenhouden door een slecht weerbericht.