Wanneer gaat daten nou over in een relatie?

Als je al lang vrijgezel bent, en je bent op zoek naar een serieuze relatie, dan kan het best lang duren voordat je een iemand vindt die ook een relatie wilt. Aan de andere kant ben je aan het daten en een relatie beginnen is niet jouw doel terwijl jouw dates al beginnen te praten over een serieuze relatie bij de tweede date. In dit artikel proberen wij antwoord te geven op de vraag na hoelang daten een relatie? 

Wat is jouw doel en wat wil jij?

Ten eerste is het belangrijk dat jij van jezelf weet of jij wel een relatie wilt beginnen. Als je geen relatie wilt dan kun je moeilijk een tijd geven aan hoelang het duurt voordat je een relatie aangaat. Het maakt overigens ook niet uit als je geen relatie wilt. Laat je zelf niet onder druk zetten door jouw omgeving om op zoek te gaan naar een relatie terwijl je hier geen behoefte aan hebt. Je moet doen wat jou blij maakt.

Hoeveel tijd besteed je met elkaar?

De tijd die je met elkaar besteed is een belangrijk factor wat invloed heeft op hoelang je moet daten voordat je een relatie aangaat met iemand. Stel dat je een druk leven hebt en je kunt maar een keer per week daten dan zou dat betekenen dat je in twee maanden elkaar acht keer hebt gezien. Dat lijkt ons niet genoeg tijd om erachter te komen of je een relatie wilt aangaan met iemand. 

 

Aan de andere kant als je elkaar bijna elke dag ziet voor twee maanden lang dan heb je een beter idee of je een relatie wilt met iemand of niet. Als je iemand heel leuk vindt zie je elkaar doordeweeks wel vaker dan een keer. 

Over het algemeen duurt het wel een paar maanden

Over het algemeen date je wel een paar maanden voordat je een relatie aangaat met iemand. Na een paar maanden daten kun je wel het gesprekje wel verwachten waarbij je met je date gaat praten over een serieuze relatie. Normaal gesproken kun je na twee maanden het gesprek verwachten maar dit is voor elke relatie anders.

Geef aan wat jij verwacht tijdens jullie relatie

Communicatie is essentieel om aan te geven aan jouw date wat jij wilt en wat jij uit de relatie die jullie nu hebben verwacht. Mocht jij bijvoorbeeld willen dat jouw date exclusief voor jou is dan moet je dat aangeven. Zo voorkom je dat je gekwetst wordt. Andersom werkt dat hetzelfde. Als jij eigenlijk wilt door blijven daten is het wel zo netjes om aan je date aan te geven dat je anderen ziet. Zo voorkom je dat jouw date een verkeerd beeld heeft van de situatie. Wel zo netjes! 

 

Uiteindelijk moet je doen wat goed voelt

Uiteindelijk moet je doen wat goed voelt. Sommige mensen daten exclusief elkaar na een maand al omdat ze zo een goede band hebben. Een officiële relatie daarna is niet ver meer. Meestal voel je wel aan wanneer je richting de serieuze relatie op gaat. Mocht jouw date eerder willen dat je exclusief bent dan moet je eerlijk zeggen hoe jij erover nadenkt en wat je voelt. Meestal weet je gevoel wel wat je wilt.