Je bent al een tijdje met iemand aan het praten en nu willen jullie graag op date gaan om elkaar beter te leren kennen. Maar je weet niet echt wat je wilt gaan doen. Geen reden voor paniek, iedereen heeft dit wel eens gehad.

Er is niet iets als een vaste eerste date die voor iedereen werkt. Het is daarom belangrijk dat je erachter komt wat voor jullie beide werkt en leuk is. Ik kan je wel wat inspiratie geven voor een aantal leuke eerste dates. Lees daarom snel verder om erachter te komen welke deze zijn.

Terrasje als leuke eerste date

Een goede optie voor een leuke eerste date is een terrasje pakken. Dit klinkt misschien heel cliché, maar wel een leuke en veilige optie. Zo heb je tijd genoeg om, onder het genot van een drankje en wat te eten en elkaar beter te leren kennen. Je hoeft (nog) geen rekening te houden met elkaars interesses.

Ook zul je merken dat wanneer je wat gaat drinken met elkaar op een terrasje je al snel weer een nieuw drankje haalt, omdat de tijd voorbij vliegt. Een ander voordeel van wat drinken op een terras is dat je het zo laat kan maken als je zelf wilt.

Het terras is namelijk vaak tot laat open en wanneer de date toch blijkt uit te lopen, omdat het zo gezellig is, kun je lekker blijven zitten. Daarom is wat drinken op een terras een goede optie als leuke eerste date.

Ga erop uit!

Om een leuke eerste date te hebben is het ook belangrijk dat je iets gaat doen wat je leuk vindt. Wil je graag de ander blij maken kies er dan voor om degene te vragen wat hij/zij leuk vindt. Zo is degene waarmee je op date gaat ook gelijk een stuk enthousiaster en voelt de sfeer een stuk beter aan.

Het is namelijk bekend dat twee mensen elkaar sneller leuker vinden wanneer ze erachter komen dat ze dezelfde dingen leuk vinden. Het is daarom ook belangrijk dat je open staat om nieuwe dingen te doen. Zo laat je ook zien dat je open staat voor de interesses van een ander en dat je het belangrijk vindt wat hij of zij vindt.

De leukste vervolg dates

Uiteindelijk is het belangrijk dat je niet vergeet dat wanneer je een leuke eerste date hebt gehad je ook nog meer dates zal gaan hebben. Zo kun je pas echt de band creëren die nodig is om de echte verliefdheid bij jullie beide op te wekken.

Er zijn genoeg mensen die een leuke eerste date hadden, maar niet nadachten over de andere dates. Of juist andersom. Het hebben van een leuke eerste date is belangrijk, maar het hangt niet allemaal van deze eerste date af.

Voel je daarom ook zeker niet slecht als de eerste date niet helemaal is zoals je had verwacht. Geef het nog een kans.