Vragen stellen tijdens een date is essentieel om elkaar te leren kennen. Daarnaast laat je zien dat je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in jouw date. Wees eens eerlijk, het is toch super fijn om te merken dat iemand zich interesseert in jou en dat diegene jou beter wilt leren kennen? Dat gevoel krijgt jou date ook als jij leuke en interessante vragen stelt. In dit artikel gaan wij het hebben over leuke vragen date. Nadat je dit artikel hebt gelezen heb je een beter idee over wat voor soort vragen je moet stellen tijdens een date.

Stel eerst algemene vragen

Als je voor het eerst met iemand gaat daten stel je eerst algemene vragen zoals bijvoorbeeld hoe gaat het? Op deze manier kan je er min of meer achterhalen hoe het met iemand gaat, hoe diegene zich voelt en wat voor energie die om zich heeft. Daarna kun je andere algemene vragen stellen zoals wat zijn of haar hobby’s zijn, wat diegene doet in zijn vrije tijd met andere woorden vragen stellen waardoor je een algemeen beeld hebt van wie diegene is.

Luisteren en doorvragen

Terwijl je dit doet moet je wel aandachtig luisteren naar haar of zijn antwoorden. Je kan namelijk op de gegeven antwoorden doorvragen. Als diegene bijvoorbeeld zegt dat hij of zij graag naar de sportschool gaat, vraag dan waarom? Welke sportschool? Wat is jouw favoriete spiergroep om te trainen? Door, door te vragen laat je zien dat je geïnteresseerd bent, dat je luistert en dat diegene met jou hele gesprekken kan voeren.

Stel grappige vragen

Je bent op een date en jij en je date willen natuurlijk een leuke tijd beleven. Door veel te lachen op een date hebben jullie een leuke tijd samen. Een van de manieren waarop jij dit kunt doen is door grappige vragen te stellen. Een leuke vraag zou kunnen zijn: Wat vond jij vroeger heel cool waar je nu van cringed? Wat is het meest awkward ding wat je hebt gedaan? Wat zou jouw artiesten naam zijn als je artiest zou zijn? Zullen we 3 minuten eye gazen?

Geef je date de gelegenheid om vragen te stellen aan jou

Het is tijdens een date natuurlijk niet de bedoeling dat jij alleen vragen stelt. Als dat het geval is dan moet je ervoor zorgen dat je daar snel weg komt. Een date die alleen over zichzelf kan praten is meestal een slecht teken. Het is natuurlijk leuker om iemand te leren kennen die ook geïnteresseerd is in jou. Geef je date de gelegenheid om vragen aan jou te stellen. Dit kan je doen door je date helemaal uit te laten praten. Als diegene uitgepraat is vraagt deze meestal ook een vraag aan jou.

Leuke vragen date

Heb je moeite om leuke vragen te stellen tijdens een date? We got you! Hieronder vind je 10 leuke vragen date.

  • Hoe zou jij jouw droompartner versieren?
  • Zou je liever nooit meer sushi eten of nooit meer hamburgers?
  • Ananas hoort wel of niet op pizza?
  • Hoe ziet jouw dag eruit?
  • Waar zou je nog naar toe willen reizen?
  • Als je een superkracht kon hebben welke zou je dan hebben?
  • Wat zou jij doen als je een dag onzichtbaar kan zijn?
  • Welke dier zou jij willen zijn?
  • Wat is jouw lievelings- gerecht? 
  • Hoe ziet jouw bucketlist eruit?