Het heeft bijna de hele wereld veroverd. Wie de app niet heeft weet wat het is. Het matchend miljoenen mensen aan elkaar per dag. Dan hebben we het natuurlijk over Tinder. De dating gigant heeft naast heel veel voordelen ook nadelen. Deze gaan we hier bespreken. 

De matches blijven komen

Tinder veroverde in 2012 de wereld van de dating. In dat jaar op 12 september ging de app live in Nederland. De rest van het verhaal is geschiedenis. Ondertussen is het swipen, matchen en appen de normaalste zaak van de wereld geworden. Dat is dan ook een van de voordelen van Tinder. Iedereen is er bekend mee en daarom heeft het ook heel veel gebruikers. Het voordeel wat Tinder hierdoor heeft dat het aantal gebruikers op elk moment van het jaar. 

Veel Tinder gebruikers laten hun account openstaan als ze met een scharrel bezig zijn. Hierdoor kan het goed zijn dat iemand na twee weken pas reageert op je berichtje. Dit is een Tinder nadeel, maar aan de andere kant ook een voordeel omdat er altijd de kans bestaat dat je een reactie krijgt.

Waar ben je naar op zoek

Een van de Tinder nadelen is wel dat er ook mensen op de app zitten die alleen op zoek zijn naar een one night stand. Dus als je zelf op zoek bent naar eenmalige afspraak kan je dit ook als een voordeel van Tinder zien. Het is daarom handig om vooraf aan te geven waar je een naar zoekt zo kom je niet voor onverwachte verrassingen of teleurstellingen te staan. 

Het maken van een match is ontzettend makkelijk en toch spannend tegelijkertijd. Dit is een van de voordelen Tinder aan je geeft. Het moment dat je iemand naar rechts sleept en dat je dan vervolgens te zien krijgt van het is een match. Dat geeft je een sterke boost aan dopamine.

Nadelen Tinder

Het gevolg van de dopamine kan er voor zorgen dat je eraan verslaafd raakt. Dit is een Tinder nadeel. De dopamine die wordt vrijgegeven bij het krijgen van matches of berichten van mensen wil je meer krijgen. Je lichaam is er verslaafd aan. Dus je wilt meer matches en meer berichten zodat je dat gevoel weer krijgt. 

De dopamine krijg je niet alleen van Tinder. Je krijgt het ook van andere sociale media-apps zoals Facebook, Instagram en Whatsapp. Maar toch houdt het sommige mensen langer vast aan de app dan dat ze dat zouden willen. Voor mensen kan het ook lastig zijn om de app te verwijderen als ze in een vaste relatie zitten. Omdat ze de dopamine die Tinder ze geeft niet willen opgeven.

Het vinden van de ware

Bij het vinden van een partner is tinder zeker een optie. Voordelen van Tinder zijn veel gebruikers en een uniek concept. Daarmee heeft het alles in huis om jouw een potentiële partner te bieden. Natuurlijk blijft daten een aparte sport met veel haken en ogen. Tinder nadelen zijn daarom oppervlakkig matchen doordat er alleen geoordeeld kan worden op foto’s en een bio. Bekijk daarom ook eens onze andere artikelen over online daten.