Relatieplanet ervaringen

In dit artikel gaan wij het hebben over de ervaringen op relatieplanet. Relatieplanet is een van de grootste of niet dé grootste dating website van de Benelux. Uit de dating site is er minstens 240.000 succesverhalen uit gekomen! Wil jij weten wat voor soort ervaringen dit zijn, hoe Relatieplanet werkt, en hoe de Relatieplanet app werkt lees dan verder!

Over Relatieplanet

Relatieplanet is een van de bekendste en de grootste dating platforms van de Benelux. Het platform bestaat al sinds 2002 en heeft sinds toen al singles aan elkaar proberen te koppelen. In totaal heeft Relatieplanet 2.7 miljoen leden waarvan er maandelijks 300.000 tot 700.000 singles actief zijn met flirten en daten. 

 

Daarnaast heeft Relatieplanet het keurmerk Veilig Daten gekregen van de consumentenbond. Dit keurmerk houdt in dat Relatieplanet veiligheid, transparantie en goede klantenservice belangrijk vinden. Vanwege deze keurmerk is het voor consumenten duidelijk dat ze veilig kunnen daten. 

Voor wie is Relatieplanet?

Relatieplanet is eigenlijk gemaakt voor singles vanaf 18 jaar die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Dit geld voor zowel hetero’s en voor homoseksuelen. Daarnaast is Relatieplanet ook prima te gebruiken voor ouderen.

Hoe werkt relatieplanet?

Mocht je na het lezen van dit artikel iets hebben van hmm, ik wil me daar wel voor opgeven dan kan je nu gaan lezen hoe het werkt! Wij leggen stap voor stap uit wat je moet doen zodat jij kunt gaan beginnen met daten op Relatieplanet.

Stap 1 Schrijf je zelf gratis in

Het eerste wat je moet doen als je gebruik wilt maken van Relatieplanet is je zelf inschrijven. Het inschrijven is gratis, het duurt niet lang en een ander voordeel is dat je jouw Facebook niet ermee hoeft te linken. Je kunt zelf bepalen hoeveel gegevens jij over jezelf vermeldt op jouw profiel. Wij adviseren om zo veel mogelijk gegevens over jezelf te vermelden omdat je op deze manier makkelijker iemand kunt vinden die dezelfde interesses delen als jij. Tenslotte mag jij zelf bepalen of je een foto van jezelf plaatst of niet.

Stap 2  Op zoek naar leuke vrijgezellen!

Als je eenmaal een profiel hebt aangemaakt maak je gebruik van de gratis abonnement en kan je op zoek gaan naar leuke vrijgezellen waarvan jij denkt dat ze een potentiële match voor jou zijn. De gratis abonnement kost je niks! Je kunt vrijgezellen zoeken door de zoekfunctie. Met de zoekfunctie heb je de mogelijkheid om te filteren op afstand en bepaalde eigenschappen die je graag in je potentiële match ziet. Door een Like knopje kun je laten zien dat je in iemand geïnteresseerd bent.

Stap 3 Berichten sturen

Heb je iemand gevonden waarvan je zegt, dit ziet er leuk en interessant uit! Dan wil je diegene natuurlijk meteen een berichtje sturen. Helaas eindigt hier de functies van een gratis abonnement. Mocht je iemand via Relatieplanet een bericht willen sturen dan moet je daarvoor een Premium abonnement voor nemen. Met de gratis abonnement kun je alleen interesseberichten sturen. Hieronder hebben wij een overzichtje gemaakt met wat je met een Premium en Gratis abonnement kunt doen.

 

Mogelijkheden Gratis abonnement Premium abonnement
Op zoek gaan naar vrijgezellen Ja Ja
Interessebericht sturen Ja (Max 5 per dag) Ja
Eigen foto’s uploaden Ja Ja
Ontvangen berichten lezen Ja Ja
Bericht sturen naar een ander profiel Nee Ja
Zien wie er op jouw profiel kijkt Nee Ja
Zien wie een betaald of gratis profiel heeft Nee Ja
Kosten Relatieplanet gratis € 4,95 p/m

Stap 4 op date!

Als je iemand een beetje hebt leren kennen via Relatieplanet dan is de laatste stap om daadwerkelijk elkaar te leren kennen in real life. Mocht je een beetje moeite hebben om iemand te leren kennen via Relatieplanet dan kun je op de platform allerlei blogs en artikelen vinden met tips en tricks. Dat kun je bij ons overigens ook zo hebben wij artikelen geschreven als Wat te doen op een date? Maar het is ook handig dat Relatieplanet dit heeft. 

Relatieplanet app

De Relatieplanet app werkt eigenlijk bijna hetzelfde als op de desktop. Het verschil is dat Relatieplanet nu op je smartphone gebruikt kan worden. De functies wat je kunt doen met een betaald en een gratis abonnement is hetzelfde als op de desktop. De Relatieplanet app is perfect voor als je wilt flirten als je onderweg bent of als je geen zin hebt om de laptop open te klappen of de computer aan te zetten. 

Relatieplanet ervaringen

Zoals we eerder hebben gezegd heeft Relatieplanet minstens 240.000 succesverhalen. We gaan het nu hebben over de Relatieplanet ervaringen die ons is opgevallen! Eerst gaan we het hebben over een ouder stel die elkaar hebben leren kennen via Relatieplanet en daarna over een stel dat elkaar ook hebben leren kennen via Relatieplanet die nu zijn getrouwd! Hierbij de Relatieplanet review.

Nooit te oud om te daten

Dit succesverhaal gaat over een stel waarbij beide personen 50 plus zijn. In dit geval vonden ze online daten ideaal omdat ze gelijk de profielen konden lezen van iemand op Relatieplanet. Hierdoor kregen ze een goed beeld van elkaar en besloten ze na berichten met elkaar uit te wisselen te gaan afspreken in een restaurant. Tegenwoordig zijn deze twee nog steeds bij elkaar en bevelen online daten via Relatieplanet ook aan.

Van Relatieplanet tot de altaar

Dit succesverhaal is begonnen op mei 2010. De man in dit geval had al een aantal dates achter de rug, maar niks was blijvend. Op de laatste dag van zijn premium abonnement had hij een dame gevonden waar hij wel interesse in had en besloot haar meteen een berichtje te sturen. Na heen en weer gepraat te hebben, hebben ze afgesproken en hadden ze gelijk een klik. Na een tijdje vroeg hij haar ten huwelijk!

Ga jij ook jouw liefde vinden via Relatieplanet?

Nu heb je een beter idee van wat Relatieplanet inhoudt, hoe het werkt en wat voor resultaat je kunt krijgen. De vraag is nu of jij klaar bent om de stap richting de liefde van je leven te zetten of niet! Wij hopen het zelf wel. Mocht je nog tips en tricks nodig hebben met betrekking tot daten houdt dan onze website in gedachten. Wij hebben namelijk veel informatieve content over daten waar we tips en tricks met jou delen zodat jij succesvoller kan daten.