Jij bent op zoek naar een leuke date maar door het brede aanbod van datingsites weet je niet welke het beste past bij jou. In dit artikel vergelijken wij datingsites jou. Zo hoef je zelf niet urenlang een profiel aan te maken op elke datingsite van Nederland. 

Als je dat wel zou doen dan zou je op een gegeven moment ongeveer 1600 profielen hebben gemaakt. Een hoop profielen dus! Onze dating vergelijker heeft onderzocht welke datingsites het beste scoren en hebben deze voor jouw op een rijtje gezet. Lees hieronder welke dit zijn!

Te veel keuze

Er zijn zoveel verschillende datingsites omdat er zo veel verschillende mensen zijn. Zo heb je bijvoorbeeld datingsites voor 50-plussers, dating sites voor homoseksuele mannen en vrouwen en datingsites voor hogeropgeleiden.

Doordat er zo veel keuze is snappen wij dat het moeilijk is om de juiste datingsite te vinden. Aan de andere kant, omdat er zoveel verschillende datingsites zijn, zit er vast eentje bij die het beste bij jou past!

Jouw huidige situatie

Voordat we datingsites vergelijken is het belangrijk dat jij weet wat jouw huidige situatie is. Als jij een single vader bent en op zoek bent naar een nieuwe partner, dan zou een datingsite voor single vaders beter bij jou passen. Zo ga je namelijk doelgerichter te werk en heb je meer kans om jouw perfecte match te vinden! Bedenk dus bij jezelf in welke situatie jij je bevindt en maak zo een gerichte keuze voor een passende datingsite.

Datingsites vergelijken

Nu gaan we de beste datingsites vergelijken die we in Nederland hebben. Onze dating vergelijker heeft een top 3 datingsites gemaakt namelijk: Relatieplanet, Lexa en Pepper! Lees snel over de datingsites die zijn vergeleken en maak hieruit de beste keuze!

Relatieplanet

Een van de eerste datingsites die we gaan vergelijken is Relatieplanet. Relatieplanet is de grootste datingwebsite van de Benelux. Uit de datingwebsite zijn er 240.000 succesverhalen gekomen. Omdat er zoveel mensen gebruik maken van Relatieplanet is het een van de beste datingsites van Nederland.

Relatieplanet is een website voor iedereen. Dat betekent voor hoogopgeleiden, jongeren, ouderen, homo’s en hetero’s. Omdat er zoveel gebruikers zijn is de kans groot dat je hier een geschikte match vindt.

Vertrouwd daten met Relatieplanet

Relatieplanet is een betrouwbare datingwebsite. Ze gaan zorgvuldig om met jouw persoonlijke informatie en hebben zelfs het keurmerk Veilig Daten gekregen van Thuiswinkel.org. Niet slecht dus! 

Daarnaast is Relatieplanet ook transparant over de prijzen en abonnementsmodellen die zij hanteren. Lid worden bij Relatieplanet is gratis. Echter is het volledig gebruik maken van Relatieplanet niet gratis. Als je een premium account hebt kan je het volgende doen:

  • Onbeperkt berichten sturen
  • Onbeperkt fotos toevoegen
  • Onbeperkt emoticons sturen
  • Zien welke profielen jouw profiel hebben bekeken
  • Alle fotos bekijken van andere profielen
  • En zien wie een gratis account heeft

Hoe krijg ik een premium account op Relatieplanet?

Om een premium account te hebben betaal je een maandelijks bedrag. In totaal heeft Relatieplant 3 pakketten. Een 1 maandabonnement, een 3 maandenabonnement en een 6 maandenabonnement. Het 1 maandabonnement kost € 24,95 per maand, het 3 maandenabonnement € 14,95 en het 6 maandenabonnement € 9,95. 

Relatieplanet is een goede datingsite als je op zoek bent naar een serieuze date met meer diepgang. Nu we de eerste datingsite hebben vergeleken gaan we snel door naar de volgende.

Lexa.nl

Als je ooit in een auto hebt gezeten met de radio aan is Lexa vast een naam die je voorbij hebt horen komen. Lexa is een van de grootste datingwebsites van Nederland en ook een van de bekendste. Net zoals Relatieplanet heeft Lexa ook het keurmerk Veilig Daten gekregen van Thuiswinkel.org 

Dit betekent dat zij zorgvuldig omgaan met jouw persoonlijke gegevens en transparant zijn met hun prijzen. Lexa geeft aan dat er 2 miljoen mensen zich hebben aangemeld op de datingwebsite en dat er wekelijks 35.000 dates plaats vinden. De kans is dus groot dat je een potentiële match tegenkomt op Lexa. 

Makkelijk en snel daten met Lexa

Naast het vertrouwd daten kun je op Lexa makkelijk en snel een profiel maken. Op de homepage stellen ze je een paar vragen en je bent binnen no time een lid. Naast dat de datingsite potentiële matches vindt, organiseert zij ook feestjes en andere bijeenkomsten waardoor het makkelijker is om andere mensen te leren kennen. 

Net als bij Relatieplanet moet je bij Lexa ook betalen om nog iets uitgebreider gebruik te kunnen maken van de website. Voor 1 maand betaal je € 24,95, voor 3 maanden € 12,99 per maand en voor 6 maanden € 9,99 per maand. Voor deze kleine investering kan je wellicht wel de liefde van jouw leven vinden!

Daten met Pepper

Pepper is een van de nieuwere datingsites in Nederland. Wat Pepper uniek maakt is dat je een geheel op maat gemaakte profiel kunt maken. Zo maak je met tekst en foto’s bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar wat jouw interesses zijn. 

Volgens een onderzoek is zelfs gebleken dat Pepper een datingwebsite is met de leukste singles. Met Pepper is het dus mogelijk om meer van jezelf te laten zien dan foto’s en tekst. Doordat je zelf een collage samenstelt over wie jij bent en wat jouw hobby’s en passies zijn kom je makkelijker in aanraking met mensen die hetzelfde interesse delen als jij.

Vindt jouw leeftijdsgenoten op Pepper

80% van de gebruikers van Pepper zijn tussen de 25 en 45 jaar oud. Daarnaast biedt Pepper ook interessante content aan zoals bijvoorbeeld dating tips en hebben ze zelfs een Pepper Magazine met verschillende blogs.

Naast het hebben van deze toffe content heeft de datingwebsite ook andere functies zoals een random chatfunctie en probeert Pepper jou interessante profielen door te sturen. Net zoals de bovenste twee datingwebsites heeft Pepper ook een keurmerk voor Veilig Daten gekregen van Thuiswinkel.org.

Nog meer functies met Pepper premium

Het maandelijkse bedrag dat je bij Pepper betaald hangt af van hoeveel maanden je afneemt. Bij het abonnement van 1 maand betaal je € 25,00. Bij een abonnement van 2 maanden betaal je € 17,50 per maand, bij een abonnement van 3 maanden betaal je € 15,00 per maand en bij een abonnement van 4 maanden betaal je € 13,75 per maand.

 

Moet onze dating vergelijker meer datingsites vergelijken? Laat het ons dan weten! 

Alle Datingsites vergelijken

Liever nog meer datingsites vergelijken? Geen probleem! Met de uitgebreide datingsites vergelijkingstool vind jij binnen no-time de datingsites die het beste bij jou past!

Filter gemakkelijk op verschillende aspecten die belangrijk kunnen zijn voor het vergelijken van datingsites en het maken van een keuzen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Jouw voorkeur: Ben je een man op zoek naar een vrouw, of juist een vrouw op zoek naar een vrouw? Filter gemakkelijk voor een optimale match.
  • Jouw intentie: Of je nou op zoek bent naar een serieuze relatie of een spannende seksdate, in onze datingsite vergelijker nemen we alle opties mee en kun je hierop gemakkelijk filteren.
  • Categorie: Ben je bijvoorbeeld 50+, dan wil je misschien wel juist een datingsite met veel andere leeftijdsgenoten. Of wil je juist een datingsite die perfect aansluit bij de LGBTQ+ community? Ook hier kun je gemakkelijk op filteren.

Wij wensen jou alvast veel plezier op jouw date!