Wil jij graag die persoon aanspreken op straat, op tinder of in de sportschool, maar weet je niet hoe je het gesprek moet beginnen? In dit artikel gaan wij het hebben over de top 10 openingszinnen. Na het lezen van dit artikel kan jij zo een gesprek starten met iedereen die jij leuk en aantrekkelijk vindt.

Offline openingszinnen

We beginnen eerst met offline openingszinnen. Met offline bedoelen we eigenlijk real life. Wat zijn de leukste openingszinnen voor offline? Dit is best wel een brede vraag maar we gaan jou zo goed mogelijk proberen te helpen hierbij!

The five second rule

Veel mensen blijven te lang piekeren om een openingszin te verzinnen waardoor ze uiteindelijk hun kans voorbij laten schieten om die leuke persoon te leren kennen. De bedoeling van een openingszin is om een gesprek te starten. Met de five second rule moet jij iets binnen vijf seconden doen of zeggen. Dat is de regel. Deze techniek zorgt ervoor dat je geen tijd hebt om te twijfelen aan jezelf en laat je recht op jouw doel afgaan.

Wat nu?

Het enige wat je moet doen als je recht op je doel gaat is gewoon iets vragen zoals hoi ik ben … alles goed? Dit is natuurlijk wel het meest basic vorm van een openingszin, maar het werkt. Doe dit op een vriendelijke, maar neutrale manier met een kleine glimlach en je krijgt waarschijnlijk een positieve reactie terug. Daarnaast is het natuurlijk erg afhankelijk van de setting waar je in zit. Zit je in de sportschool, supermarkt of op feestje? Stel een vraag die jij jouw vriendin of vriend ook zou stellen. Keep it simple!

En nu echt de offline top 10 openingszinnen

1 – Hallo ik ben … wie ben jij?

2 – Hoi, toffe jas/kleding/schoenen heb jij aan!

3 – Wat zit jouw haar leuk! Is het echt? 

4 – Ik ben op zoek naar jouw nummer in mijn telefoon kan jij die vinden?

5 – Hoeveel kilo weegt een ijsbeer? Genoeg om het ijs te breken.

6 – Ik ben bezig met een boek schrijven en ik heb daar wat nummers voor nodig… Het is een telefoonboek mag ik jou nummer?

7 – Ik heb veel naar Animal Planet gekeken maar zo’n tijger heb ik nog nooit gezien

8 – Ik ben mijn nummer kwijt, mag ik misschien de jouwe?

9 – Ken ik jou niet van volgende week vrijdag?

10 – Ik ben blij dat ik een zwemdiploma heb want ik verdrink in jou ogen

Online openingszinnen

Door het glorieuze internet kunnen wij tegenwoordig ook mensen online leren kennen. Daarvoor heb je verschillende datingsites en dating apps. Maar ook hier moet je weer het ijs kunnen breken met openingszinnen. Soms kan het lastig zijn om leuke online openingszinnen te verzinnen maar wees niet getreurd. Wij gaan jou nu tips geven om on the spot online openingszinnen te verzinnen!

Bekijk het profiel van diegene die jij wilt leren kennen

Het voordeel van online daten is dat je meer informatie krijgt van wat de interesses en hobby’s zijn van iemand. Als je een goede openingszin wilt verzinnen kan je het beste inspiratie opdoen door naar het profiel van iemand te kijken. Aan de hand van de informatie die je vindt kan je een vraag stellen op een opmerking maken waardoor je het ijs breekt. In sommige gevallen kun je zelfs een openingszin verzinnen met de naam!

De top 10 online leukste openingszinnen

1 – Hoi ik ben … leuk om je te ontmoeten, hoe is het?

2 – Hoeveel kilo weegt een ijsbeer? Genoeg om het ijs te breken.  

3 – Ik heb veel naar Animal Planet gekeken maar zo’n tijger heb ik nog nooit gezien

4 – Wil jij een grapje horen over spoken? … That’s the spirit! 

5 – (Naam)!

6 – 2 vreemden die matchen, leuk je te ontmoeten.

7 – Tell me, wat is jouw favoriete maaltijd?

8 – Stuur een GIF met hallo

9 – Vertel me, op welke gewoonte ben jij het meest trots?

10 –  om onze match te vieren wou ik een heliumballon voor je kopen. Ik dacht dat het gesprek daarmee wel van de grond zou komen