Als je vroeger wilde daten moest je, je slag slaan in een kroeg, op een feestje of gewoon op iemand afstappen. Tegenwoordig kun je via het internet een date vinden. Er zijn voor 50-plussers meerdere date sites in Nederland, maar welke sites zijn het meest geschikt voor ouderen? In dit artikel gaan we het hebben over dating sites voor ouderen.

Op zoek naar een partner of gewoon gezelligheid?

Dating sites voor ouderen kunnen gebruikt worden om op zoek te gaan naar een partner of om gezelligheid op te zoeken. Zo kan je mensen van dezelfde leeftijd leren kennen waarmee je kunt gaan wandelen of iets eten. 

In beide gevallen kunnen dating sites voor ouderen goed van pas komen. Op sommige dating sites kan je zelfs mensen in de buurt vinden. Lees verder om te kijken met welke dating sites dit kan!

Vier dating sites voor ouderen

In dit artikel gaan we vier dating sites voor ouderen bespreken namelijk 50plusmatch, Ourtime, 50liefde.nl en Seniorengeluk. We gaan deze dating sites voor ouderen vergelijken op wat deze datingsites aanbieden en hoeveel ze kosten. Zo heb jij een beter beeld van welke dating site het beste bij jou past.

50plusmatch

50plusmatch is een dating site voor ouderen. Deze website wordt gebruikt door 50-plussers om een serieuze partner te vinden. Echter hebben gebruikers van 50plusmatch ook nieuwe vriendschappen opgebouwd. Het ledenbestand van 50plusmatch bestaat uit 39% man en 61% vrouw.

Daarnaast is 57% tussen de 50 en 60 jaar oud. Jezelf inschrijven is geheel gratis. Om gebruik te maken van alle functies van de website dien je maandelijks maximaal € 17,50 te betalen.

OurTime

Ourtime is een dating site voor ouderen die zich richt op de jonge 50-plusser. Ourtime is opgericht door makers van Lexa. Lexa is een van de grootste datingsites in Nederland. Hierdoor heeft Ourtime een soortgelijke user interface als Lexa.

Op ourtime kan je leden in de buurt vinden. Daarnaast heeft Ourtime een functie genaamd Carrousel. Met deze functie kan je een match vinden. Om gebruik te maken van alle functies van Ourtime dien je maximaal maandelijks € 24,99 te betalen.

50liefde.nl

50liefde.nl is gemaakt voor 50plussers die op zoek zijn naar een relatie of naar een vriendschap. De datingsite heeft een makkelijke user interface waardoor het ideaal is voor ouderen. Zo zijn de knoppen groot weergeven en is de navigatie op de website duidelijk en simpel.

Volgende website vindt 33% van de gebruikers liefde op de website en is 57% vrouw en 43% man. Je kunt jezelf gratis inschrijven, maar om gebruik te maken van alle functies dien je maandelijks maximaal € 24,99 te betalen.

Seniorengeluk

Seniorengeluk is een datingsite dat zich richt op senioren. Echter kun je hier ook mensen tegenkomen vanaf 18 jaar. Op Seniorengeluk kan je vriendschappen maken, contact hebben met anderen of je liefde tegenkomen.

Daarnaast is de user interface aangepast voor 50-plussers. Dit betekent dat ook deze website gebruiksvriendelijk is. Om gebruik te maken van alle functies dien je maximaal € 14,99 te betalen voor 14 dagen.

Gratis inschrijven

Je kunt jezelf gratis inschrijven op deze vier dating sites. Ons advies is om dit zeker te doen. Op deze manier kun je namelijk uitzoeken welke website jij het fijnst vindt en kun je op basis van je eigen ervaring een keuze maken.

Nadat je jezelf hebt ingeschreven op een van deze website kun je gaan beginnen met nieuwe contacten maken en daten! Op al deze websites kun je namelijk berichten naar andere gebruikers sturen en kun je elkaar leren kennen. Veel succes bij het zoeken van een nieuwe vriendschap en liefde!