Vindt jij het spannend om een eerste date te verzinnen? Wil jij niet meer dat het super awkward wordt tijdens de eerste date? Geen probleem, je bent niet alleen! Er zijn meer mensen die een first date super spannend vinden. In dit artikel geven wij eerste date tips zodat jij en jouw date een leuke tijd gaan hebben!

Kies een activiteit waarbij je elkaar kan leren kennen

Een van de makkelijkste eerste dat tips is dat je elkaar leert kennen op een leuke manier. Het doel van een eerste date is om elkaar te leren kennen. Daarom is het belangrijk dat je er bij stilstaat wat jij met tijdens eerste je date gaat doen.

Het hoeft niets fancy’s te zijn een drankje doen bij de Starbucks is meer dan voldoende! Een casual date is the way to go. Onthoud, je wilt elkaar leren kennen. Je wilt kijken of er een klik is tussen jullie twee.

Heb genoeg saldo op je rekening

Mocht het zijn dat je date zo goed gaat dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de date spontaan langer te laten duren. Stel dat jij en jouw date het super gezellig hebben bij de Starbucks, dan is het misschien leuk om gelijk daarna iets te gaan drinken op het terras.

Als je dan niet genoeg geld op zak zou hebben, zou de date ongemakkelijk kunnen verlopen. Zorg er daarom ook voor dat je van tevoren alvast iets op je rekening zet. Het zou zonde zijn als dit de date ongemakkelijk zou maken.

Bereid je date voor met leuke topics

Een belangrijke eerste date tip is de voorbereiding van gespreksstof. Er zijn mensen die hele conversaties uit de mouw schudden, maar er zijn ook mensen bij die het lastig vinden om een conversatie staande te houden. In beide gevallen doe je er goed aan om jezelf voor te bereiden met leuke topics.

Zo kun je de hele date met elkaar praten en kun je elkaar zo beter leren kennen. De kans is groot dat je al iets weet over de hobby’s van je date. Bereid een paar vragen hierover voor. Op deze manier laat je zien dat je luistert naar je date en interesse toont. 

Luister naar wat je date te zeggen heeft

Aansluitend op het vorige onderwerp is dit een belangrijke eerste date tip. Als je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in je date dan luister je naar wat diegene te zeggen heeft. Als je luistert naar wat je date te zeggen heeft kan je namelijk vragen stellen waardoor je diegene nog beter leert kennen. Daarnaast geef jij jouw date ook het gevoel dat je geïnteresseerd bent in diegene.

Straal positiviteit uit

Een goede eerste indruk is belangrijk. Mensen hebben meestal binnen een paar seconden gelijk een oordeel over jou. Om een goede eerste indruk te maken op je date moet je vooral lachen. Als je veel lacht kom je positief over. Daarnaast voel jij jezelf ook beter als je lacht en dat merkt jouw date ook! Only positive vibes!

Wees jezelf (cliché, maar het is echt zo)

Waarschijnlijk wil jij iemand vinden die jou mag voor wie je bent. Daarom moet jij jezelf zijn. Daarnaast is dat voor jou fijner. De hele tijd voordoen als iemand anders is vermoeiend. Denk maar even aan de undercoveragent Bob van de serie ‘’Undercover’’.

Maak jouw eigen type grapjes en opmerkingen. Dat maakt jou wie jij bent en dat maakt jou ook anders dan de rest. Naast dat jij iemand wilt vinden die jou blij maakt door zichzelf te zijn wil jij ook iemand anders blij door jezelf te zien. Wees daarom altijd jezelf.

Voor meer first date tips

Op onze website kan je meer tips vinden voor het daten. Maar dating platforms zoals bijvoorbeeld Relatieplanet en Lexa geven hun leden normaal gesproken ook tips over hoe zij succesvol kunnen daten. Zoek je nog een dating platform dan raden wij deze twee ook aan. Naast dat je veel goede dating tips kunt vinden op deze platforms is de kans ook groot dat je hier leuke dates gaat tegenkomen.